رسانه
معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای کشور از تشکیل کنسرسیومهای مهارتی در استانها خبر داد و گفت: این کنسرسیومها با کمک شرکای بخش خصوصی، نیازهای آموزشی واحدهای تولیدی و صنعتی را تامین میکنند.
تبدیل تهدیدها به فرصت های شغلی با حضور مهارت آموزان ماهر مشاغل
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، سیدجمیل احمدی صبح امروز در اجلاس مدیران ستادی، مربیان منتخب و روسای ادارات استانهای سازمان فنی و حرفهای کشور که در مرکز تربیت مربی برگزار شد، با اشاره به اهمیت فروش محصولات مهارتآموزان در بسترهایی مانند دیجیکالا گفت: باید راهکارهای لازم برای عکاسی، تصویربرداری و بازاریابی دیجیتال این محصولات را به کارآموزان آموزش دهیم تا حلقهای موثر در زنجیره توسعه مهارت و کارآفرینی ایجاد شود.
معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای کشور با اشاره به اینکه 100 فرصت سرمایهگذاری با مشارکت عمومی - خصوصی در دستور کار است، مطرح کرد: برخی از مراکز آموزشی کشور با ظرفیت موجود میتوانند با همکاری بخش خصوصی توسعه یابند و طبق اساسنامه سازمان، حتی به هیئتمدیره تبدیل شوند. همواره مقاومت در برابر تغییر وجود دارد اما با مدیریت مشارکتی و بدون شمول قوانین محاسبات عمومی، میتوان این تغییرات را به نفع توسعه کشور مدیریت کرد.
وی با اشاره به تشکیل کنسرسیومهای مهارتی در استانها خاطرنشان کرد: این کنسرسیومها با کمک شرکای بخش خصوصی، نیازهای آموزشی واحدهای تولیدی و صنعتی را تامین میکنند. بر اساس بیانیهای که در این گردهمایی امضا شد، مدیران کل استانی متعهد شدند تا سال 1404 این برنامهها را بهصورت اجرایی و عملیاتی در استانها پیادهسازی کنند. با راهاندازی دبیرخانه ملی آموزش اقتصاد دیجیتال و تمرکززدایی فعالیتها، آموزشهای تخصصی در استانها توسعه خواهد یافت.
احمدی با اشاره به اینکه در راستای مقابله با ناترازی انرژی، سازمان آموزشهایی را در حوزه انرژیهای نو، ایمنی و بهداشت کار در دستور کار دارد، عنوان کرد: یکی از الزامات تحول در آموزش، حکمرانی داده و استفاده از دادههای بازار کار برای برنامهریزی است. در این راستا، نظام مهارتآموزی مبتنی بر داده و سامانه یکپارچه تحلیل دادههای بازار کار راهاندازی خواهد شد. عدم استفاده مناسب از شبیهسازها و سیمولاتورها در مراکز آموزشی مورد انتقاد است و رویکرد باید تغییر کند.
معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای کشور اجرای آموزشهای هیبریدی و ترکیبی، پیوند آموزش با صنعت و راهاندازی نظام کارآموزی دوگانه را از دیگر برنامههای محوری سازمان دانست و بیان کرد: در راستای عدالت مهارتی و دسترسی فراگیر، توسعه آموزشهای پلتفرمی و دیجیتال برای مناطق محروم و اقشار آسیبپذیر نیز در دستور کار قرار گرفته و توانمندسازی مربیان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با بیان اینکه طراحی مسیر حرفهای برای ارتقای مهارت مربیان، صدور آیدیکارتهای مربیگری و آزمونگری و استفاده از ظرفیتهای بینالمللی برای بهروز نگهداشتن دانش مربیان در برنامههای تحولی سازمان دیده شده است، بر لزوم توسعه مهارتهای نرم، کارآفرینی و شایستگیهای عمومی در کنار مهارتهای فنی تاکید کرد و گفت: آموزشهای ما باید مبتنی بر سند حرفه و استانداردهای شایستگی باشد اما اکنون کمتر از 10 درصد دورههای آموزشی بر اساس این اسناد طراحی میشوند.
معاون آموزش سازمان فنی و حرفهای کشور در پایان با اشاره به ضرورت اعتبارسنجی مدارک مهارتی در سطح بینالمللی و توسعه همکاریهای بینالمللی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی اذعان کرد: امید است با مشارکت مربیان و مدیران استانی، گامهای موثری در راستای ارتقای آموزشهای مهارتی و توسعه همهجانبه کشور برداشته شود.
خبرنگار : سرکار خانم شراره کهنسال از خبرگزاری تسنیم ( 12/03/1404 )
نظر دهید