در نشست خبری رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مطرح شد؛
معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: سال گذشته بیش از ۹۵هزار نفر در طرح مهارت در محیط واقعی کار آموزش دیدند و پیشبینی ما این است که این رقم را به یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر برسانیم.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تربیت مربی ، دکتر غلامحسین حسینینیا معاون وزیر و رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور روز چهارشنبه ششم اردیبهشت ماه 1402 ، در نشست مطبوعاتی ضمن گرامیداشت هفتهی کارگر گفت: هفتهی کارگر امسال با شعار مهار تورم و رشد تولید مفهوم و معنای دیگری پیدا کرده است و نقش و جایگاه مهارت آموزی برای رسیدن به چنین شعاری بسیار مهم است.
وی ادامه داد: برای افزایش تولید سه راه بیشتر نداریم، اول ایجاد واحد تولیدی جدید، دوم استفاده از ظرفیتهای واحدهای تولیدی فعلی و سوم افزایش بهره وری تولید با استفاده از بهرهوری نیروی انسانی است. اگر بتوانیم نیروی ماهر و توانمند را به بازار کار عرضه کنیم یکی از قدمهای بزرگ در جهت رشد تولید را برداشتهایم.
حسینینیا گفت: در طول یک سال گذشته، نهضت ملی مهارتآموزی توسط این سازمان آغاز شده است. جمعیت فعال کشور ۲۶ میلیون نفر است که اگر ۶ میلیون شاغل مشاغل خاص را کنار بگذاریم، برای ۲۰ میلیون نفر در پنج سال (یعنی سالی چهار میلیون نفر) آموزش باید در نظر گرفته شود که رسیدن به این مهم با برنامه نهضت ملی از اهداف پیش روی ماست.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور افزود: کشور به جهش مهارت برای رشد تولید نیاز دارد و ما به دنبال این هستیم که این جهش را با نهضت ملی مهارت آموزی آغاز کنیم.
حسینینیا با اشاره به وضعیت سنجش مهارت بیان داشت: درصدد هستیم تا سازمان فنیوحرفهای را به یک سازمان حاکمیتی آموزش فنی و حرفهای تبدیل و در آن طراحی برنامههای آموزشی و استاندارهای شغلی و شایستگی و سنجش مهارت را عملیاتی کنیم و موضوع تصدیگری را به بخشهای خصوصی و مردم واگذار کنیم.
وی بیان کرد: در راستای افزایش تولید و بهرهوری نیروی کار، عملکرد ۲میلیون و ۶۳۴ نفر در دولت سیزدهم مورد سنجش مهارت قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد در این عرصه هستیم. از این تعداد ۲میلیون و ۱۳۶ هزار نفر گواهینامه مهارت دریافت کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷۴ درصد افزایش داشته. در برنامه ۵ساله قرار است ۱۱ میلیون و ۴۰هزار نفر سنجش مهارت میشوند.
حسینینیا در مورد برنامههای آموزشی سازمان گفت: دو برنامه تدوین شده است؛ برنامهی سال ۱۴۰۲ و دیگری برنامه نهضت مهارت آموزی است که در ۸ بخش تدوین شده است. این ۸ بخش عبارتند از: تدوین و بازنگری استانداردهای آموزشی، شایستگی و ارزشیابی حرف، محور آموزش، سنجش شایستگی شغلی و صلاحیت حرفهای، منابع انسانی، زیرساختها و ترویج فرهنگ مهارت آموزی و الزاماتی در باب نهضت ملی مهارت. در همین راستا آموزش ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در برنامه پنجساله نهضت ملی در نظر گرفتهایم.
حسینینیا گفت: از جلب مشارک اشخاص حقیقی و حقوقی خبر داد و گفت: برای اینکه آموزشهای مهارتی را پیش ببریم روی کمکهای مردمی و اشخاص حقیقی و حقوقی حساب کردهایم و قانون و آیین نامه اجرایی آن را تصویب کردیم و در همین راستا مجمع خیرین را در دستور کار داریم که پنج مجمع ایجاد شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این راستا، یکهزار و ۶۰۰ متر زمین و ۱۲هزار و۶۰۰ متر بنا و یکهزار و ۸۰۰ میلیون ریال هم خیران کمک کردهاند که در طول انقلاب بیسابقه بوده است.
وی در مورد مجوز تأسیس آموزشگاهها از حذف امضای طلایی و صدور مجوز آنی خبر داد و گفت: بیش از ۱۲ هزار صدور آنی مجوز مراکز تاسیس آموزشگاه آزاد در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ داشتیم. همچنین سه هزار مرکز جوار کارگاهی را در کارهای تولیدی و صنعتی راه اندازی کردهایم. این کارگاهها برای آموزش نیرویهای کارآموز در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تاکید کرد: اگر جوانان مهارت داشته باشند، شغل آنها تضمین شده است. روز گذشته نامهای از بوشهر برای جذب بیش از ده هزار نیروی آموزش دیده به دست ما رسید و همهی اینها نشان میدهد با مهارت میتوان به اشتغال رسید.
حسینینیا در ادامه در خصوص اشتغال فارغالتحصیلان گفت: در طرح «کهاد» مهارتآموزی دانشجویان ۲۱ هزار و ۲۶۰ نفر و در طرح «نخلستان» فارغ التحصیلان ۱۴ هزار و ۳۰۸ نفر دوره آموزشی سپری کردند.
وی گفت: یکی از طرحهای مهم ما، نسخهی بهروز شدهی آموزش در محیط کار واقعی بود که این کار را با کمک اصناف انجام میدهیم. بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صنفی در کشور داریم که بر اساس برآوردهای ما، بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قابلیت ورود در این پروژه را دارند که حدود بین یک یا چند کارآموز را تحت پوشش قرار دهد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: مسائل و مشکلاتی که در این طرح قبلا وجود داشت، از جمله مشکلات با سازمان تأمین اجتماعی، را حل کردهایم. یعنی دوستانی که براساس تائید سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور معرفی میشوند در طول آموزش از شمول قانون تامین اجتماعی معاف هستند. آنها بخشی از آموزشهای نظری را در کارگاههای ما میبینند و اصل آموزش آنها در واحدهای صنفی خواهد بود.
وی ادامه داد: در این راستا، نرمافزاری برای این افراد طراحی شده که نام این افراد در آن ثبت میشود که از چه دورهای با چه کد ملیای کارآموز به حساب میآید. این مشخصات به بازرسان کار و تأمین اجتماعی نشان میدهد که این افراد کارآموز هستند. این طرح انقلابی در اشتغال ایجاد خواهد کرد. این طرح بیش از آموزشگاههای دولتی و آزاد فنی و حرفهای، ظرفیت اشتغال ایجاد خواهد کرد و ضریب اشتغال آن بالاتر از ضریب اشتغال دورههای آموزش فنی و حرفهای در کارگاههای ما است.
حسینینیا گفت: ضریب اشتغال در کارگاههای ما ۵۷ درصد و در طرح مهارت در محیط واقعی، بالای ۸۰درصد است. یعنی بالای ۸۰ درصد این افراد شاغل میشوند. از همه مهمتر اینکه فراتر از مهارت سخت، بستهی مهارت نرم هم آموزش میبینند. یعنی افراد آموزش بنگاهداری، دخل و خرج داری و ارتباط با مشتری و غیره میبیند.
وی گفت: سال گذشته بیش از ۹۵هزار نفر در این قالب آموزش دیدند و پیشبینی ما این است که این رقم را به یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر برسانیم.
در پایان این نشست خبری رییس سازمان 12 اردیبهشت ماه، روز معلم را به کلیه مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تبریک گفت وخبر برقراری فوق العاده ویژه را به کارکنان روابط عمومی اعلام نمود.
نظر دهید